Bedrijfsinformatie

Welke talen spreekt LKW WALTER?

Bij LKW WALTER werken medewerksters en medewerkers uit meer dan 40 landen, die uw wens naar voordelige vrachtkosten, snelle goederenovername en optimale looptijden in meer dan 35 talen begrijpen. Natuurlijk spreken wij ook de talen die voor het vervoeren van complete ladingen in de doelmarkten in het Midden-Oosten, naar Noord-Afrika, Centraal-Azië en Rusland relevant zijn.


Vrachtwagentransporten Europa

Vrachtwagentransporten Midden-Oosten

Transporten Noord-Afrika

Vrachtwagentransporten Centraal-Azië

Vrachtwagentransporten Rusland

Is LKW WALTER onderdeel van een concern?

LKW WALTER is een Oostenrijkse privé-onderneming (100% familiebezit) en is onderdeel van de WALTER GROUP. De onderneming werd in 1924 opgericht en is sinds meerdere decennia een succesvolle onderneming. Vertrouw op een in alle opzichten stabiele partner, die internationale rating agencies sinds vele jaren de beste kredietwaardigheid toekennen.


Bedrijfsinformatie

Welke rechtsvorm heeft LKW WALTER?

De LKW WALTER Internationale Transportorganisation AG is sinds 1990 een naamloze vennootschap - een Oostenrijkse privé-onderneming die volledig in familiebezit is.

Wanneer is LKW WALTER opgericht?

LKW WALTER is opgericht in 1924.

Heeft LKW WALTER vestigingen?

Vanwege de efficiëntie en de flexibiliteit regelt LKW WALTER alle transporten vanuit de centrale in Wiener Neudorf bij Wenen en vanuit het bedrijf in Kufstein in Tirol. Verder bezoeken wij onze klanten regelmatig ter plaatse. Dagelijks vinden meer dan 100 persoonlijke meetings in heel Europa plaats.

Wat zijn de kantooruren van LKW WALTER?

Onze officiële kantooruren zijn van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.

Waar vind ik bankgegevens, BTW nummer, enz. van LKW WALTER?

Ons registratienummer van de KvK en ons BTW nummer vindt u hier: Impressum. De bankgegevens staan op elke factuur.

Is elektronische facturatie (PDF) mogelijk?

Ja Per 1 januari 2013 is de EU-richtlijn BTW 2010/45/EU inzake het opstellen van facturen verplichtend van kracht geworden in alle lidstaten van de Europese Unie. Deze richtlijn stelt binnen de EU de elektronische factuur de facto gelijk aan de papieren factuur. In het kader van ons kwaliteitsmanagementsysteem besteden wij bijzondere aandacht aan de kwaliteitsgarantie en de voortdurende verbetering van arbeidsprocessen. Om verwerkingskosten en -inspanningen aan beide kanten te beperken, is het grootste deel van onze zakelijke partners in de afgelopen jaren al op elektronische facturatie overgegaan. Als u hierin geïnteresseerd bent, kunt u contact opnemen met uw contactpersoon bij LKW WALTER.

Waar vind ik de algemene voorwaarden van LKW WALTER?

Onze algemene voorwaarden vindt u online op ons klantenportaal CONNECT.


Heeft U nog geen persoonlijke toegang of uw wachtwoord niet gereed? Vraag vandaag nog uw persoonlijk wachtwoord aan! Registratie.

Waar vind ik video's van LKW WALTER?

U vindt onze video's in de betreffende rubriek op onze website, of allemaal gezamenlijk op ons eigen YouTube-kanaal.


YouTube-kanaal

Corebusiness / Vervoer van complete ladingen (FTL)

Wat vervoert LKW WALTER?

De corebusiness van LKW WALTER ligt bij het organiseren van complete ladingen via de weg en met intermodaal vervoer. Ons zwaartepunt ligt op het vervoer van onschadelijke, verpakte goederen uit de branches consumentengoederen, hout en papier, chemie, metaal, auto-industrie en elektronica.


Complete ladingen

Wat betekent FTL?

FTL is de Engelse afkorting van "Full Truck Load", in het Nederlands "Complete lading"

Waarheen vervoert LKW WALTER?

De spediteur LKW WALTER biedt vervoer van complete ladingen in heel Europa uit één hand aan. Wij vervoeren uw goederen in heel Europa en naar Rusland, Centraal-Azië, Noord-Afrika, het Midden-Oosten en vice versa. Bovendien wikkelen wij ook nationale transporten af in een aantal EU-lidstaten (Oostenrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Spanje, Frankrijk en Zweden).


Vrachtwagentransporten Europa

Vrachtwagentransporten Midden-Oosten

Transporten Noord-Afrika

Vrachtwagentransporten Centraal-Azië

Vrachtwagentransporten Rusland

Hoeveel Oost-Europa-ervaring heeft LKW WALTER?

Kies voor LKW WALTER en vertrouw op de Europese marktleider in complete transporten. Als zodanig beschikken wij over meer dan 60 jaar ervaring op logistiek gebied in Oost-Europa en over de benodigde talenkennis. U profiteert hiervan in elke fase van uw transportopdracht, van de boeking tot de levering.


Communicatie

Wat zijn de belangrijkste sterktes van LKW WALTER?

Met LKW WALTER hebt u een partner voor alle Europese goederentransporten aan uw zijde, die u de hoogste standaards op het gebied van kwaliteit, veiligheid en milieu biedt. U profiteert van innovatieve transportoplossingen in intermodaal vervoer en geniet persoonlijk en competent contact in alle Europese talen.


Core business

Intermodaal vervoer

Hoe flexibel reageert LKW WALTER?

De communicatiewegen bij LKW WALTER zijn kort. Alle beslissingen worden snel en adequaat genomen. Bij LKW WALTER bevinden key account management, sales management en transport management zich onder één dak. Bovendien hebben wij dagelijks contact met onze klanten, chauffeurs en met de laad- en losplaatsen.

Wie zijn de klanten van LKW WALTER?

LKW WALTER organiseert complete ladingen voor internationale concerns evenals voor kleine en middelgrote ondernemingen. Onafhankelijk van de grootte en vestigingsplaats van uw onderneming profiteert u van een eersteklasse afhandeling van uw transporten.

Heeft LKW WALTER een tarievenlijst?

Elk transport is anders en heeft zijn eigen vereisten (equipment, transittijd, hoeveelheid, laad-losvensters, enz.). Transportkosten kunnen afhankelijk van de marktsituatie snel wijzigen. Daarom werkt LKW WALTER zonder vaste tarievenlijst. Onze transportmanagers doen altijd hun best om de oplossing met de beste prijs-kwaliteitsverhouding voor u te vinden.


Vrachtwagentransporten

Hoe organisieert LKW WALTER de douaneafwikkeling?

De douane-afhandeling wordt voor LKW WALTER eenvoudig en snel afgehandeld. In alle belangrijke havens en op de meest gebruikte grensovergangen beschikt LKW WALTER over eigen douane-expediteurs.

Wat doe ik als mijn goederen nog niet kunnen worden afgehaald?

In dat geval neemt u contact op met uw transportmanager die verantwoordelijk is voor de betreffende opdracht. De contactgegevens vindt u in het opdrachtenoverzicht in het klantenportaal CONNECT. Login


Heeft U nog geen persoonlijke toegang of uw wachtwoord niet gereed? Vraag vandaag nog uw persoonlijk wachtwoord aan! Registratie.

Waar vind ik informatie over transportverzekeringen?

Gevaren en schades kunnen gedeeltelijk gedekt worden door het afsluiten van een transportverzekering. Meer informatie daarover vindt u op ons klantenportaal CONNECT onder "Wist u dat?". Login


Heeft U nog geen persoonlijke toegang of uw wachtwoord niet gereed? Vraag vandaag nog uw persoonlijk wachtwoord aan! Registrierung.

Vrachtruimte / Transport over de weg

Hoe snel is er vrachtruimte beschikbaar?

LKW WALTER laadt uw goederen dagelijks. Wij beschikken over een krachtig netwerk van geselecteerde transportpartners in heel Europa. Daarmee garanderen we u niet alleen altijd voldoende vrachtruimte, maar ook optimale reactie- en transittijden.


Complete ladingen

Hoe groot is het wagenpark van LKW WALTER?

LKW WALTER beschikt over een Europees netwerk van transportpartners dat bestaat uit 13.500 geselecteerde transportpartners die zorgvuldig geselecteerd worden volgens onze hoge kwaliteitseisen. Naast transport over de weg bieden we ook intermodale transporten aan, waar we met meer dan 8000 kraanbare opleggers een van de grootste deelnemers zijn.


Transportpartners

Intermodaal vervoer

Hoe kiest LKW WALTER zijn transportpartners?

Elke nieuwe transportpartner doorloopt een veeleisend selectieproces met strenge criteria. Het voldoen aan die criteria wordt ook in de loop van de samenwerking regelmatig gecontroleerd. Bovendien bieden wij onze partners regelmatig opleidingsmogelijkheden aan.


Transportpartners

Welk equipment wordt bij transporten door LKW WALTER gebruikt?

Standaard worden 13,6m-huiftrailers (trailer en tautliner) gebruikt. Indien nodig kunnen we op bepaalde routes ook andere vrachtwagentypes (megatrailers, jumbo's, combinaties, kleine vrachtwagens, ...) ter beschikking stellen. In het intermodale vervoer gebruiken we ook kraanbare opleggers, bovendien hebben we kraanbare mega-opleggers (binnenhoogte 3 m) en speciale opleggers met coilgoten beschikbaar.


Equipment

equipment voor het intermodaal vervoer

Intermodaal vervoer

Welke voordelen heeft intermodaal vervoer?

Intermodale transportoplossingen met LKW WALTER bieden u veel voordelen. Bijvoorbeeld de beschikbaarheid van stand-by-equipment, hoger laadgewicht tot 29 ton, grotere laadcapaciteit tot 36 EUR-paletten en het omzeilen van rijbeperkingen 's nachts en op feestdagen.


7 goede redenen voor intermodaal vervoer

Hoeveel ervaring heeft LKW WALTER met intermodaal vervoer?

LKW WALTER houdt zich al vanaf het begin van de jaren '80 bezig met innovatieve transportalternatieven voor het conventionele vervoer over de weg. Wij zijn door een consequente uitbouw van het intermodale netwerk tegenwoordig een van de grootste deelnemers aan het Europese intermodaal vervoer.


Intermodaal vervoer

Welke landen vallen onder het netwerk voor intermodaal vervoer?

Het netwerk voor intermodaal vervoer van LKW WALTER omvat de Benelux-landen, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië/Ierland, Italië, Marokko, Tunesië, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Rusland, Zwitserland, Scandinavië, Slovakije, Slovenië, Kroatië, Spanje, Portugal, Tsjechië en Hongarije.


Gecombineerde routes

Hoe efficiënt is intermodaal vervoer?

De combinatie van vrachtwagens, spoor en/of schip is een heel efficiënte en milieuvriendelijke manier van vervoeren. LKW WALTER heeft dit tot het hoogste niveau geoptimaliseerd. Onder andere door voortdurende investeringen in modern equipment. Wij beschikken over meer dan 8000 kraanbare opleggers.

Is intermodaal vervoer milieuvriendelijk?

De combinatie van vrachtwagens, spoor en/of schip is een efficiënte en dus ook milieuvriendelijke manier van goederentransport. Met LKW WALTER profileert u zich als verantwoordelijke onderneming die een belangrijke bijdrage levert aan de reductie van schadelijke uitstoot en CO2.


GREEN transport

Klantenportaal CONNECT / IT-oplossingen

Wat is CONNECT?

CONNECT is ons onlineportaal voor klanten, waarmee u opdrachten met een muisklik kunt uitvoeren. Andere functies: actueel opdrachtenoverzicht en verstrekking van nuttige extra informatie. Demo


Heeft U nog geen persoonlijke toegang of uw wachtwoord niet gereed? Vraag vandaag nog uw persoonlijk wachtwoord aan! Registratie.

Welke voordelen biedt CONNECT?

Via ons klantenportaal CONNECT wikkelt u uw transportopdrachten online af. Dat betekent dat u met een muisklik een offerte aanvraagt, boekt en een actueel overzicht hebt van uw opdrachten. Bovendien krijgt u via CONNECT ook toegang tot verdere nuttige informatie.


IT-oplossingen

Transportopdrachten online afwikkelen?

Bij LKW WALTER is dat heel eenvoudig! Want met ons klantenportaal CONNECT bieden we u een intelligent middel waarmee u uw transportopdrachten comfortabel met een muisklik kunt boeken en altijd overzicht hebt over uw actuele opdrachten.


IT-oplossingen

Kan ik de vrachtdocumenten (afleverbon, reisroute, enz.) bij onlineboekingen meesturen?

Natuurlijk! Met ons klantenportaal CONNECT kunt u bij uw onlineboekingen alle relevante vrachtdocumenten eenvoudig uploaden.


IT-oplossingen

Kan ik de benodigde afleverbonnen (CMR) elektronisch opvragen?

Ja! Via het klantenportaal CONNECT kunt u de gewenste afleverbonnen (bijvoorbeeld bevestigde CMR-vrachtbrief) op elk moment opvragen.


IT-oplossingen

Hoe vind ik bij LKW WALTER de juiste contactpersoon?

Neem contact op met uw Key Account Manager of vraag via de gewenste transportroute uw contactpersoon online op in ons klantenportaal CONNECT. Heeft U nog geen persoonlijke toegang of uw wachtwoord niet gereed? Vraag vandaag nog uw persoonlijk wachtwoord aan! Registratie.

Hoe actualiseer ik mijn bedrijfsgegevens?

Via het klantenportaal CONNECT kunt u te allen tijde wijzigingen doorvoeren.


Heeft U nog geen persoonlijke toegang of uw wachtwoord niet gereed? Vraag vandaag nog uw persoonlijk wachtwoord aan! Registratie.

Welke webbrowsers ondersteunen uw website?

Alle sites van de WALTER GROUP zijn geoptimaliseerd voor Internet Explorer, Firefox, Chrome en Safari.


Hier vindt u alle ondersteunde versies

En hier kunt u uw actuele webbrowserversie controleren

Welke IT gebruikt LKW WALTER?

LKW WALTER werkt met de modernste informatietechnologie die indien nodig ook compatibel is met uw IT-systeem. Bovendien garanderen innovatieve telematicasystemen exacte controle van de transporten en een intelligente transportplanningssoftware minimaliseert lege kilometers.

Welke gegevensformaten kan LKW WALTER elektronisch verwerken?

Naast de onlineboeking van uw ERP-systeem via het klantenportaal CONNECT is ook rechtstreekse elektronische verbinding met ons systeem mogelijk. Wij verwerken alle gangbare gegevensformaten (EDIFACT, XML, fix record, .csv, .xls(x), IDOCx, VDA, ...). Bij interesse in een elektronische gegevensverbinding neemt u contact op met uw contactpersoon of met edi@lkw-walter.com.

Milieu / Veiligheid / Kwaliteit

Wat betekent SHEQ?

SHEQ staat voor Safety/Security-Health-Environment-Quality. Meer informatie vindt u hier! SHEQ-management.

Heeft LKW WALTER een Code of Conduct?

Ja, de gedragscode moet als richtlijn dienen voor onze medewerkers en leidinggevenden voor het nemen van beslissingen en voor hun wijze van zakendoen. In deze gedragscode zijn de basisprincipes van ons ethisch zakendoen, het gedrag op de werkplek en de omgang met bedrijfseigendommen gedefinieerd. meer informatie hier: Code of Conduct.

Wat verstaat LKW WALTER onder kwaliteit?

Kwaliteit betekent voor LKW WALTER in eerste lijn optimaal de verwachtingen van onze klanten te vervullen. Daarom hebben wij in onze hele onderneming de normbasis ISO 9001 geëtableerd. Het aanhouden van deze norm wordt door een Shared Service SHEQ-managementteam van het concern gecontroleerd, dat ook zijn activiteiten in onze ondernemingsbericht publiceert.

Wat doet LKW WALTER voor de veiligheid?

Veiligheid is bij LKW WALTER een belangrijk onderwerp. Met veel maatregelen lukt het ons zowel mens alsook lading zo goed mogelijk te beschermen tijdens het transport. Zo hebben wij voor onze transportpartners en hun chauffeurs bijvoorbeeld een chauffeursopleidingsprogramma en een chauffeurshandboek volgens internationale richtlijnen ontwikkeld en geïmplementeerd. Deze bevatten ook preventieve maatregelen om het risico van criminele toegang tot de goederen te verkleinen. Bovendien is ons managementsysteem volgens de internationaal erkende standaards SQAS (Safety and Quality Assessment for Sustainability) en HACCP (Hazard Analyses and Critical Control Points) gecertificeerd. (Opmerking: HACCP vanaf december 2015).


SHEQ-management

Zijn de transporten van LKW WALTER milieuvriendelijk?

Het uitsluitend "in rondritten" - met vermeiding van lege ritten - plannen van voertuigen was al standaard in de jaren 1950. Met de verlegging van wegtranporten naar "spoor" en "Short Sea Shipping" leveren wij een belangrijk onderdeel bij het verminderen van emissies, in het bijzonder CO². In 2009 was LKW WALTER een van de medeoprichters van het Europese Responsible Care Initiative en bovendien is het actief lid van Green Freight Europe.


GREEN transport

Wat wordt verstaan onder "GREEN transport"?

Milieubescherming is bij LKW WALTER sinds vele jaren erg belangrijk. Wij kiezen voor transportpartners met milieuvriendelijke vrachtwagens, investeren voortdurend in modern equipment voor intermodaal vervoer, maken gebruik van short sea shipping als milieuvriendelijk transportalternatief en optimaliseren voortdurend onze transportplanning. Daarom horen wij tegenwoordig bij de toonaangevende aanbieders van milieuvriendelijke transportoplossingen.


GREEN transport

Worden mijn gegevens bij LKW WALTER vertrouwelijk behandeld?

Natuurlijk! LKW WALTER hecht veel waarde aan de bescherming van uw gegevens en behandelt uw gegevens met uiterste vertrouwelijkheid.

Meer daarover vindt u in onze gebruiksgegevens onder II. Privacybescherming: Gebruiksvoorwaarden.

Diversen

Biedt LKW WALTER ook opslagruimte aan?

Ja, in Wiener Neudorf biedt de dochteronderneming WALTER LAGER-BETRIEBE moderne hoogbouwmagazijnen aan. De ideale partner voor uw centrale opslag en volledige outsourcing. Op maat gemaakt naar uw behoeften wordt een ideaal opslagconcept opgesteld. Meer informatie vindt u onder www.walter-lager-betriebe.com.

Hebt u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Stuur ons dan een e-mail. Schrijf uw vraag aan homepage@lkw-walter.com. Wij nemen dan onmiddellijk contact met u op.


Verdere informatie:

^ - Top

Deze website maakt gebruik van cookies om u de best mogelijke gebruikerservaring te kunnen bieden. Door de website te gebruiken, stemt u in met het opslaan van cookies. Meer informatie vindt u hier: Gebruiksvoorwaarden